De Keet van Hengelo, bijna de beste van het land

HENGELO – Trots zijn ze op hun zilveren plak. „Maar ook wel een beetje jammer dat we niet eerste zijn geworden. Dan hadden we hier een concert van Mooi Wark gehad”, zegt Mika Wegdam (18), één van de vier eigenaren van De Keet van Hengelo. 

De chillruimte van 22 jongens en één meisje uit Noord-Hengelo en Borne is in de landelijke keetverkiezing van Plattelandsjongeren.nl als één-na-beste uit de bus gekomen. De voormalige paardenstal in het buitengebied tussen Slangenbeek en Borne eindigde vlak achter de ex aequo winnaars De Kelder (Musselkanaal) en De Tuchtige Pink (Streefkerk) in de negende editie van de wedstrijd.

Beide winnaars krijgen een huisconcert van de genoemde Drentse rockband, de Hengelose keetbezoekers mogen allemaal gratis naar een concert van Mooi Wark. „We hebben op alle fronten heel goed gescoord, van de keetadviseur van Plattelandsjongeren kregen we veel complimenten over hoe het er hier uitziet. Daar zijn we natuurlijk trots op, we doen pas voor de eerste keer mee”, zegt Saxion-student Wegdam, „we hadden alleen de pech dat er geen ouder aanwezig was bij de inspectie, dat heeft waarschijnlijk een paar punten gekost.”

Chillruimte

De Keet van Hengelo bestaat ruim anderhalf jaar en wordt elke zaterdag op de feestavond bezocht door een groep vrienden en genodigden. Door de week wordt de keet regelmatig als ‘chillruimte’ door de vrienden gebruikt.

De vier eigenaren, allemaal 18 en 19 jaar oud, zijn door de inspecteurs van de keetverkiezing beloond voor  hun discipline op gebied van uitstraling, huisregels, EHBO, (brand)veiligheid, afspraken over drank- en drugsbeleid en de betrokkenheid van ouders. De verkiezing is een stimulans jongeren  hun keet ‘veilig en actief’te beheren. „Plattelandsjongeren.nl is ervan overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland”, aldus de organisatoren.